پروژه‌های نیروگاهی ایران
متخصص انرژی‌های تجدیدپذیر ایران
متخصص حوزه برق و انرژی ایران
سرمایه‌گذاری در نیروگاه

​​​​رفع ناترازی برق و انرژی ایران

از 600 سال پیش از میلاد مسیح تا سال 1935 میلادی، نام رسمی کشور ایران در عرصه جهانی و بین‌المللی، پرشیا بوده است و هم‌اکنون بسیاری از کشورهای جهان، خصوصا اروپایی‌ها، ایران را با نام پرشیا می‌شناسند

احداث نیروگاه‌های بادی - گروه برق و انرژی پرشیا

احداث نیروگاه بادی

جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن برترین تونل‌های بادی جهان، همواره مستعد احداث بزرگترین نیروگاه‌های بادی جهان است. سال‌های متمادی معتبرترین شرکت‌های سازنده توربین بادی همچون شرکت وستاس دانمارک، نگاهی ویژه به پتانسیل تونل‌های بادی ایران داشته‌اند. متاسفانه تحریم‌های غیرمنطقی ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان سبب شده که شرکت‌های خارجی در مورد سرمایه‌گذاری احداث نیروگاه‌های بادی در کشور ما تردید داشته باشند. ما می‌توانیم با احداث نیروگاه‌های بادی در کشور، حداقل 30‌هزار مگاوات‌ساعت برق بادی پاک تولید کنیم. هم‌اکنون نیروگاه بادی بینالود خراسان به عنوان بزرگترین مزرعه بادی کشور، سهم ناچیزی در تولید برق کشور دارد. نمونه دیگر از مزارع بادی ایران می‌توان به نیروگاه بادی منجیل در شمال کشور اشاره کرد که متاسفانه از تکنولوژی قدیمی بهره می‌برد که نوسان‌های شدید باد در این منطقه باعث شکسته شدن گیربکس توربین‌های بادی شده است. باعث خوشحالی است که در چند سال اخیر شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) دست به تولید توربین‌های بادی با تکنولوژی روز جهانی زده است. توربین‌هایی با ظرفیت 2.5 مگاوات‌ساعت که دستاورد بزرگی برای ایران محسوب می‌شود. ایران می‌تواند با سرمایه‌گذاری و توسعه مناطق بینالود و خواف خراسان و ماهیرود سیستان و بلوچستان که بزرگترین تونل‌های بادی دنیا هستند سهم بزرگی در تولید برق بادی پاک از محل احداث نیروگاه‌های بادی داشته باشد.

 

آئین‌نامه اجرایی ماده 4 قانون مانع‌زدایی از صنعت برق.pdf
احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک توسط صنایع - مدل تهاتر انرژی صنعت.pdf
احداث نیروگاه و عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی.pdf
نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر.pdf
پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک برای مصرف در استخراج رمزارز.pdf
راهنمای انتخاب زمین و ساختگاه نیروگاه تجدیدپذیر و پاک - مدل تهاتر انرژی صنعت.pdf
راهنمای انتخاب زمین و ساختگاه نیروگاه تجدیدپذیر و پاک - مدل عرضه در تابلوی سبز بورس انرژِی.pdf
پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک جهت عرضه برق در تابلوی سبز بورس انرژی.pdf
جدول مقایسه‌ای نحوه عرضه برق تجدیدپذیر در بورس انرژی بر اساس نوع قرارداد.pdf
پروانه بهره‌برداری برای تولید برق تجدیدپذیر و پاک.pdf

 

آشنایی با مدرن‌ترین نیروگاه‌های بادی ایران:

 

نیروگاه بادی سیاهپوش قزوین

 

نیروگاه بادی سیاه‌پوش قزوین

نیروگاه بادی سیاهپوش با 18 توربین بادی در سطح 300 هکتار به ظرفیت مجموع 61.2 مگاوات و خرید تضمینی برق آن توسط ساتبا به مدت 20 سال، در یکی از منحصربفرد‌ترین مناطق دارای تونل‌های بادی جهان و در مرز سه استان زنجان، قزوین و گیلان قرار گرفته است.
از ویژگی‌های منحصر بفرد منطقه نیروگاه بادی طارم (سیاهپوش): نیروگاه سیاهپوش در تنگه وی (v) شکل بین دشت قزوین و رشته کوه‌های البرز قرارگرفته و به دلیل اختلاف دمای این دو منطقه، از نیروی باد مناسب حداقل برای ۶ ماه سال برخوردار است.
این نیروگاه بادی از توانایی تولید برق برای بیش از 250هزار نفر معادل 75هزار خانوار برخوردار است و با تولید برق پاک از انتشار 120هزار تن دی‌اکسیدکرین به عنوان آلاینده زیست‌محیطی جلوگیری می‌کند که معادل کاشت 11هزار هکتار جنگل کاری و حذف آلودگی 22هزار خودرو است.
از رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی نیروگاه در مراحل ساخت می‌توان به این نکته اشاره نمود که ساخت این نیروگاه در مدت یکسال و طبق زمان‌بندی مقرر انجام شده در تیرماه 1397 به بهره‌برداری رسیده است؛ همچنین رکورد جابه‌جایی توربین‌های بزرگ در خشکی را با جابه‌جایی 1200 کیلومتر از بندرعباس تا منطقه طارم شکسته است؛ علاوه بر اینکه صفر تا صد 18 توربین در 80 روز کاری، نصب و راه‌اندازی شده است. ساخت پست و خطوط انتقال نیز 230/33 کیلوولت به صورت همزمان انجام شده است.
توربین‌های 3.4 مگاواتی این نیروگاه از مدرن‌ترین توربین‌های ایران با ضریب ظرفیت 33درصد برخوردار است و 176 گیگاوات در سال برق تولید می‌کنند و به دلیل تکنولوژی مدرن از هزینه حداقلی برای نگهداری و از اتلاف توان پایین برخوردارند. طول پره‌های این توربین‌ها با شباهت به بال‌های هواپیما 53 متر و ارتفاع آن‌ها 83 متر است و توربین‌ها به صورت هوشمند به سمت باد تغییر جهت می‌دهند.

 

نیروگاه بادی آقکند آذربایجان شرقی

 

نیروگاه بادی آقکند آذربایجان شرقی

نیروگاه بادی آقکند، مجهز به 20 توربین بادی 2.5 مگاواتی به ظرفیت مجموع 50 مگاوات در منطقه آقکند از توابع شهرستان میانه واقع در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

نیروگاه بادی میل‌نادر سیستان و بلوچستان

 

نیروگاه بادی میل نادر سیستان و بلوچستان

نیروگاه بادی 50 مگاواتی میل‌نادر واقع در شمال سیستان و بلوچستان در خردادماه 1403 بیش از 31 میلیون کیلووات ساعت، تولید انرژی الکتریکی را در سطح جهانی به ثبت رساند.

این میزان، معادل ضریب ظرفیت ماهانه 49.85درصد است که براساس آمارهای ارائه شده در سایت‌های بین‌المللی، رکورد جدیدی در بین نیروگاه‌های بادی در خشکی (Onshore) در سطح جهان محسوب می‌شود.

میزان تولید خردادماه مزرعه بادی میل‌نادر در واقع از سوزاندن حدود 7.6 میلیون مترمکعب گاز طبیعی و یا 8.7 میلیون لیتر گازوئیل جلوگیری کرده است.

همچنین این میزان تولید انرژی الکتریکی پاک، موجب اجتناب از انتشار حدود 20هزار تن دی‌اکسید کربن معادل شده است.

این رکورد به دلیل اصلاح فنی و مهندسی در توربین‌های نیروگاه بادی میل‌نادر توسط گروه مپنا در راستای تولید توان در دماهای بالای محیطی، شرایط نگهداری مناسب، بهره‌برداری با کیفیت و برنامه‌ریزی در تامین لوازم مصرفی و قطعات یدکی پیش از آغاز فصل پر بادی منطقه در کنار سرعت باد مناسب در منطقه میل‌نادر رخ داده است.

نیروگاه بادی میل‌نادر به ظرفیت 50 مگاوات، شامل 20 توربین بادی 2.5 مگاواتی است که در شهرستان نیمروز واقع شده و فروش برق این نیروگاه از طریق قرارداد خرید تضمینی 20 ساله با ساتبا است که در حال حاضر، بخشی از برق تولیدی این نیروگاه در تابلو سبز بورس انرژی نیز به‌فروش می‌رسد.

بر اساس اطلس باد کشور، یکی از بادخیزترین مناطق دنیا در مرز ایران و افغانستان واقع شده و میل‌نادر در همین منطقه قرار گرفته است. ناحیه‌ای گسترده که تحت تاثیر باد هرات بر اثر پدیده‌ای جوی به نام مونسون از شبه‌قارۀ هند رشد کرده، بادهای 120 روزه سیستان را در تابستان پدید آورده و این منطقه را به یکی از بهترین مکان‌های دنیا برای تولید برق بادی تبدیل کرده است.

نیروگاه بادی میل‌نادر با سرمایه گذاری ۵۶.۵ میلیون یورو در بخش نیروگاهی توسط مپنا اجرا شده و برای 163 نفر در زمان احداث و 15 نفر در زمان بهره‌برداری اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد کرده است.

 

نیروگاه بادی کهک تاکستان قزوین

 

نیروگاه بادی کهک تاکستان قزوین

نخستین مزرعه بادی گروه مپنا با نام مزرعه بادی کهک با ظرفیت 55 مگاواتی واقع در شهرستان تاکستان استان قزوین می‌باشد. پروژه مزرعه بادی کهک به ظرفیت نهایی 100 مگاوات اولین پروژه در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر مپنا است که تا کنون 55 مگاوات آن نصب شده است. میزان انرژی تولیدی سالانه آن در فاز اول حدود 350000 مگاوات ساعت برآورد شده است.

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها